AANMELDEN KRAAMZORG
Aanmelden

Kraamzorg informatie

Pro Care kraamzorg staat in het teken van zorg, goede ondersteuning en heldere voorlichting. Hierbij luisteren we naar jullie wensen en behoeften. We creëren rust, zodat je mentaal en fysiek goed kunt herstellen. Daarnaast helpen we je pasgeboren kind om op gezonde wijze te integreren in jullie omgeving.

Ontdek hier wat een kraamverzorgende voor je kan doen.

Genieten dankzij kraamzorg

Wij ontzorgen je volledig. Onze gediplomeerde kraamverzorgende neemt de volledige zorg op zich, voor moeder, kind en waar nodig het gezin. We regelen alles tot in de puntjes. Van begeleiding bij de borstvoeding en verzorging van andere kinderen, tot aan de lichte huishoudelijke taken.

Het resultaat? Jullie kunnen genieten! Van jullie nieuwe aanwinst, en het gezin. Van een nieuwe periode van rust en bezinning. De zwangerschap vormt een spannende tijd, net als de bevalling zelf. Dat snappen wij. Hoewel de dagen rondom de bevalling hectisch kunnen verlopen, zorgen wij dat je er zo rustig mogelijk doorheen komt. Om deze reden zetten we zoveel mogelijk 1 op 1 kraamzorg voor je in. Want we snappen ook dat een vertrouwd gezicht als kraamzorg bij jou thuis nog meer rust creëert.

Nieuwsgierig naar onze werkwijze? Lees hier meer!

Deskundige kraamverzorgenden

Onze kraamverzorgenden staan voor jullie klaar. Ze geven graag antwoord op alle vragen die je hebt. Van vragen over voeding en het gewicht van je baby, tot vragen over de ontwikkeling en groei van je baby.

Kraamzorg aanvragen en reserveren of zo snel mogelijk ontvangen? Wij staan voor je klaar. Bekijk hier onze verschillende kraamzorg pakketten. Je kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie, of je direct aanmelden via de website.

Veelgestelde vragen over kraamzorg

Wat is de bedoeling van kraamzorg?

Het doel van kraamzorg is ervoor zorgen dat de pasgeborene een zo goed mogelijke start heeft. Dat doen we door controles en de zorg voor moeder en kind. We ondersteunen en begeleiden de nieuwe ouders met hun baby, geven begeleiding bij de voeding en beantwoorden alle vragen die er zijn.

Lees meer
Wanneer kraamzorg bellen?

Op de dag van de bevalling gebeurt er natuurlijk heel veel. Het is wel belangrijk om de kraamzorg te bellen. Na geboorte van de baby kunnen wij tussen 8.00 en 20.00 gebeld worden om de geboorte te melden er ervoor te zorgen dat we klaarstaan.

Lees meer
Wat is kraamzorg?

Kraamzorg is er voor een goede start van het hele gezin. Het geeft rust, stelt gerust en is er voor emotionele ondersteuning. Waar nodig is er ook praktische hulp en wordt de gezondheid van de moeder en baby in de gaten gehouden.

Lees meer
Zit kraamzorg in het basispakket?

Ja, kraamzorg zit in het basispakket, al betaal je wel een eigen bijdrage. Vanaf januari 2022 is dat €4.70 per uur. Je krijgt een vergoeding voor minimaal 24 en maximaal 80 uur, verdeeld over maximaal 10 dagen. Er wordt geteld vanaf de dag van de bevalling.

Lees meer
Wanneer moet ik kraamzorg aanvragen?

Hoe eerder, hoe beter uiteraard. De meeste aanstaande ouders vragen kraamzorg aan in de derde of vierde maand van de zwangerschap. Wil je verzekerd zijn van kraamzorg bij een kraamzorgbureau van jouw keuze, maak dan zo snel mogelijk een afspraak.

Lees meer
Wat kost kraamzorg per uur?

Kraamzorg wordt standaard vergoed vanuit de basisverzekering. Je betaalt een eigen bijdrage van €4.70 (vanaf januari 2023 €4.80) per uur indien je alleen een basisverzekering hebt. Indien je een aanvullend pakket hebt, wordt de eigen bijdrage deels of volledig door de verzekeraar vergoed.

Lees meer
Wat is 1-op-1 kraamzorg?

Altijd een vertrouwd gezicht, waar je op kan steunen, vertrouwen en bouwen. Dat is waar wij naar streven met onze 1 op 1 kraamzorg.

Lees meer
Wat doet een kraamverzorgende?

Ze helpt je met het in bad doen van je kindje, het verschonen van de luier, het aan- en uitkleden, de huidverzorging, het veilig opmaken van het babybedje en het voeden van je kindje. Zo heeft de kraamverzorgende veel kennis van borstvoeding, zodat ze jou kan begeleiden bij het opstarten van de borstvoeding.

Lees meer
Certificaten & partners
partner-6