AANMELDEN KRAAMZORG
Aanmelden

Persoonlijke kraamzorg

Je wilt niet alleen persoonlijke en betrokken kraamzorg. Het liefst wil je ook één vertrouwd gezicht om je heen, die jou ontzorgt in alles waar jij behoefte aan hebt. Daarom proberen we te realiseren dat er altijd één vaste kraamverzorgende ingezet wordt tijdens de kraamperiode. Op deze manier heb je houvast aan één iemand die er altijd voor jullie is. Voor moeder, partner én kind(eren): de kraamverzorgende staat voor jullie hele gezin klaar.

Het kan soms voorkomen dat twee kraamverzorgenden elkaar afwisselen. Dit hangt samen met de hoeveelheid aan diensten die onze kraamverzorgenden achter elkaar draaien. Het is belangrijk dat wij onze medewerkers niet overvragen, zodat ze de zorg kunnen bieden die jij verdient. Hoe dan ook is de kraamzorg persoonlijk, en heb jij ervaren kraamverzorgenden over de vloer. Je mag en kan de volledige zorg aan hen toevertrouwen.

Kraamzorg op maat

Wie jullie ook ondersteunt, we zorgen samen voor een fijne en rustige kraamtijd. Je in de kraamtijd veilig, vertrouwd en ondersteund voelen is belangrijk voor het hele gezin. Onze ervaren kraamverzorgenden snappen dit als geen ander. Daarom bespreken we altijd van tevoren waar jullie behoefte aan hebben. Waar kunnen we je wel en niet bij ondersteunen? En wat zijn je verwachtingen? Zo heb je altijd zorg op maat.

Benieuwd naar onze werkwijze? We vertellen het je hier!

Kraamzorg eerste week

De eerste dagen na de bevalling kun je als hectisch en spannend ervaren. Wij vinden het belangrijk dat je toch rust ervaart en geniet van deze eerste tijd samen. Daarom neemt de kraamverzorgende de zorg volledig op zich. Denk aan de begeleiding bij de borstvoeding, wasjes draaien of zorgen voor de andere kinderen. Zo kunnen jullie ontspannen genieten!

Lees hier meer over wat onze ervaren kraamverzorgenden voor je kunnen betekenen.

Na de eerste kraamzorg week

We vinden het belangrijk dat je het na die eerste kraamweek ook zonder ons kunt. Door onze kennis aan je over te dragen, geven we je het vertrouwen om samen met je gezin verder te ontdekken en groeien. We vertellen je alles wat je wilt weten over (borst)voeding, kolven, het gewicht van je baby, de ontwikkelingen en sprongetjes die ze de komende maanden gaan maken, en nog veel meer. Brand tijdens de kraamtijd los met al je vragen!

Heb je bijvoorbeeld wat complicaties gehad bij de bevalling, en wil je toch graag dat we de zorg iets langer op ons nemen? Geen zorgen! We kunnen je langer ondersteunen waar gewenst. Bekijk hier de pakketten die we bieden. We gaan graag met je in gesprek om je wensen en behoeften op een rijtje te zetten, en te bepalen welke zorg jij van ons nodig hebt. Zo komen we tot het zorgpakket dat het beste bij jou past.

Aanmelden

We staan voor jullie klaar. Wil je je aanmelden bij Pro Care kraamzorg? Dit kan het beste voor de 20e week van je zwangerschap. Maar ook als je al langer zwanger bent, kijken we graag wat we voor je kunnen betekenen. Neem contact met ons op voor meer informatie, of om direct een afspraak in te plannen.

Veelgestelde vragen over kraamzorg

Wat is de bedoeling van kraamzorg?

Het doel van kraamzorg is ervoor zorgen dat de pasgeborene een zo goed mogelijke start heeft. Dat doen we door controles en de zorg voor moeder en kind. We ondersteunen en begeleiden de nieuwe ouders met hun baby, geven begeleiding bij de voeding en beantwoorden alle vragen die er zijn.

Lees meer
Wanneer kraamzorg bellen?

Op de dag van de bevalling gebeurt er natuurlijk heel veel. Het is wel belangrijk om de kraamzorg te bellen. Na geboorte van de baby kunnen wij tussen 8.00 en 20.00 gebeld worden om de geboorte te melden er ervoor te zorgen dat we klaarstaan.

Lees meer
Wat is kraamzorg?

Kraamzorg is er voor een goede start van het hele gezin. Het geeft rust, stelt gerust en is er voor emotionele ondersteuning. Waar nodig is er ook praktische hulp en wordt de gezondheid van de moeder en baby in de gaten gehouden.

Lees meer
Zit kraamzorg in het basispakket?

Ja, kraamzorg zit in het basispakket, al betaal je wel een eigen bijdrage. Vanaf januari 2022 is dat €4.70 per uur. Je krijgt een vergoeding voor minimaal 24 en maximaal 80 uur, verdeeld over maximaal 10 dagen. Er wordt geteld vanaf de dag van de bevalling.

Lees meer
Wanneer moet ik kraamzorg aanvragen?

Hoe eerder, hoe beter uiteraard. De meeste aanstaande ouders vragen kraamzorg aan in de derde of vierde maand van de zwangerschap. Wil je verzekerd zijn van kraamzorg bij een kraamzorgbureau van jouw keuze, maak dan zo snel mogelijk een afspraak.

Lees meer
Wat kost kraamzorg per uur?

Kraamzorg wordt standaard vergoed vanuit de basisverzekering. Je betaalt een eigen bijdrage van €4.70 (vanaf januari 2023 €4.80) per uur indien je alleen een basisverzekering hebt. Indien je een aanvullend pakket hebt, wordt de eigen bijdrage deels of volledig door de verzekeraar vergoed.

Lees meer
Wat doet een kraamverzorgende?

Ze helpt je met het in bad doen van je kindje, het verschonen van de luier, het aan- en uitkleden, de huidverzorging, het veilig opmaken van het babybedje en het voeden van je kindje. Zo heeft de kraamverzorgende veel kennis van borstvoeding, zodat ze jou kan begeleiden bij het opstarten van de borstvoeding.

Lees meer
Certificaten & partners
partner-6