AANMELDEN KRAAMZORG
Aanmelden

Wat is kraamzorg?

Geschreven door gebruiker op 19 december 2021

Kraamzorg is er voor een goede start van het hele gezin. Het geeft rust, stelt gerust en is er voor emotionele ondersteuning. Waar nodig is er ook praktische hulp en wordt de gezondheid van de moeder en baby in de gaten gehouden. 

Reacties

Geef een reactie

Veelgestelde vragen over kraamzorg

Wat is de bedoeling van kraamzorg?

Het doel van kraamzorg is ervoor zorgen dat de pasgeborene een zo goed mogelijke start heeft. Dat doen we door controles en de zorg voor moeder en kind. We ondersteunen en begeleiden de nieuwe ouders met hun baby, geven begeleiding bij de voeding en beantwoorden alle vragen die er zijn.

Lees meer
Is het verplicht om kraamzorg te nemen?

Het is niet verplicht om kraamzorg in te schakelen. Vanuit de branche vinden we kraamzorg wel noodzakelijk, met name kijkend naar het gezondheidsaspect in de kraamtijd. Ook wordt kraamzorg aangeraden vanuit het ziekenhuis en verloskundigen en is hulp vaak meer dan welkom.

Lees meer
Wanneer kraamzorg bellen?

Op de dag van de bevalling gebeurt er natuurlijk heel veel. Het is wel belangrijk om de kraamzorg te bellen. Na geboorte van de baby kunnen wij tussen 8.00 en 20.00 gebeld worden om de geboorte te melden er ervoor te zorgen dat we klaarstaan.

Lees meer
Hoe lang krijg je kraamzorg?

Normaal gesproken is de kraamzorg er voor 8 dagen gerekend vanaf de geboorte. Elke nacht doorgebracht in het ziekenhuis wordt in mindering gebracht op het totaal aantal dagen. Met een medische indicatie kan de zorg worden verlengd tot 10 dagen.

Lees meer
Wanneer moet ik kraamzorg aanvragen?

Hoe eerder, hoe beter uiteraard. De meeste aanstaande ouders vragen kraamzorg aan in de derde of vierde maand van de zwangerschap. Wil je verzekerd zijn van kraamzorg bij een kraamzorgbureau van jouw keuze, maak dan zo snel mogelijk een afspraak.

Lees meer
Wat kost kraamzorg per uur?

Kraamzorg wordt standaard vergoed vanuit de basisverzekering. Je betaalt een eigen bijdrage van €4.70 (vanaf januari 2023 €4.80) per uur indien je alleen een basisverzekering hebt. Indien je een aanvullend pakket hebt, wordt de eigen bijdrage deels of volledig door de verzekeraar vergoed.

Lees meer
Wat doet een kraamverzorgende?

Ze helpt je met het in bad doen van je kindje, het verschonen van de luier, het aan- en uitkleden, de huidverzorging, het veilig opmaken van het babybedje en het voeden van je kindje. Zo heeft de kraamverzorgende veel kennis van borstvoeding, zodat ze jou kan begeleiden bij het opstarten van de borstvoeding.

Lees meer
Certificaten & partners
partner-6