AANMELDEN KRAAMZORG
Aanmelden

Een keuze maken voor een kraamzorgorganisatie

In de regio groot Amsterdam zijn er veel kraamzorgorganisaties actief. Een keuze maken voor een kraamzorgorganisatie die bij u past, kan dan ook best ingewikkeld zijn. Als klant is het belangrijk om eerst op een rij te zetten welke onderwerpen voor u van belang zijn alvorens een keuze te maken. Om u verder op weg te helpen, hebben wij een lijst gemaakt met onderwerpen/vragen die u kunt gebruiken in uw afweging.

Onderwerpen/vragen die van belang zijn

– Heeft het kraambureau een overeenkomst met mijn zorgverzekeraar?
Dit is een belangrijke vraag, omdat u geen volledige vergoeding ontvangt van uw zorgverzekeraar bij een niet gecontracteerd kraambureau (Pro Care kraamzorg heeft een overeenkomst met alle zorgverzekeraars)

– Beschikt het kraambureau over de nodige certificeringen?
Dit is van belang om te bepalen of een kraambureau voldoet aan allerlei eisen in de gezondheidszorg.
Het HKZ certificaat geeft aan dat een kraambureau voldoet aan een aantal kwaliteitsnormen.
Het WHO-UNICEF certificaat geeft aan dat een kraambureau werkt conform de UNICEF/WHO richtlijnen op het gebied van borstvoeding.

– Ben ik op zoek naar een groot regionaal kraambureau of naar een kleinschalig kraambureau?
(dit betreft een persoonlijke voorkeur)

– Hoe staat het kraambureau aangeschreven?
kijk op internet naar recensies op onafhankelijke websites, zoals zorgkaartnederland.nl of van uw verzekeraar. (Recensies op de website zelf van een kraambureau zijn niet onafhankelijk). Informeer in uw netwerk, vraag na bij uw verloskundigepraktijk welke ervaring zij hebben met het kraambureau.

– Welke specifieke wensen hebben ik met betrekking tot kraamzorg?
Hierbij kunt u denken aan talen, specieke aandacht voor culturele gebruiken, eigen personeel of inzet van zzper’s, inzet van partusassistentie (kan het kraambureau assisteren bij een thuisbevalling).

– Is het kraambureau aangesloten bij een brancheorganisatie?

– Brengt het kraambureau parkeerkosten in rekening bij mij als klant?
Controleer vooraf welke regels het kraambureau hanteert. (Pro Care kraamzorg brengt geen parkeerkosten in rekening bij haar klanten)

Certificaten & partners
partner-6