AANMELDEN KRAAMZORG
Aanmelden

Zit kraamzorg in het basispakket?

Geschreven door gebruiker op 19 december 2021

Ja, kraamzorg zit in het basispakket, al betaal je wel een eigen bijdrage. Vanaf januari 2022 is dat €4.70 per uur. Je krijgt een vergoeding voor minimaal 24 en maximaal 80 uur, verdeeld over maximaal 10 dagen. Er wordt geteld vanaf de dag van de bevalling.

Reacties

Geef een reactie

Veelgestelde vragen over kraamzorg

Wat is de bedoeling van kraamzorg?

Het doel van kraamzorg is ervoor zorgen dat de pasgeborene een zo goed mogelijke start heeft. Dat doen we door controles en de zorg voor moeder en kind. We ondersteunen en begeleiden de nieuwe ouders met hun baby, geven begeleiding bij de voeding en beantwoorden alle vragen die er zijn.

Lees meer
Wanneer kraamzorg bellen?

Op de dag van de bevalling gebeurt er natuurlijk heel veel. Het is wel belangrijk om de kraamzorg te bellen. Na geboorte van de baby kunnen wij tussen 8.00 en 20.00 gebeld worden om de geboorte te melden er ervoor te zorgen dat we klaarstaan.

Lees meer
Wat is kraamzorg?

Kraamzorg is er voor een goede start van het hele gezin. Het geeft rust, stelt gerust en is er voor emotionele ondersteuning. Waar nodig is er ook praktische hulp en wordt de gezondheid van de moeder en baby in de gaten gehouden.

Lees meer
Hoe werkt kraamzorg na een keizersnede?

In principe is deze vorm van kraamzorg hetzelfde, al kan het zijn dat de moeder minder mobiel is en meer hulp nodig heeft door de buikoperatie. Ook kan er wat meer hulp nodig zijn bij het op gang brengen van de borstvoeding.

Lees meer
Wanneer moet ik kraamzorg aanvragen?

Hoe eerder, hoe beter uiteraard. De meeste aanstaande ouders vragen kraamzorg aan in de derde of vierde maand van de zwangerschap. Wil je verzekerd zijn van kraamzorg bij een kraamzorgbureau van jouw keuze, maak dan zo snel mogelijk een afspraak.

Lees meer
Wat kost kraamzorg per uur?

Kraamzorg wordt standaard vergoed vanuit de basisverzekering. Je betaalt een eigen bijdrage van €4.70 (vanaf januari 2023 €4.80) per uur indien je alleen een basisverzekering hebt. Indien je een aanvullend pakket hebt, wordt de eigen bijdrage deels of volledig door de verzekeraar vergoed.

Lees meer
Wat doet een kraamverzorgende?

Ze helpt je met het in bad doen van je kindje, het verschonen van de luier, het aan- en uitkleden, de huidverzorging, het veilig opmaken van het babybedje en het voeden van je kindje. Zo heeft de kraamverzorgende veel kennis van borstvoeding, zodat ze jou kan begeleiden bij het opstarten van de borstvoeding.

Lees meer
Certificaten & partners
partner-6