AANMELDEN KRAAMZORG

Zwanger worden: 4 tips waarmee je de kans eenvoudig vergroot

Geschreven door Jessica op 10 mei 2017
An image of a Child with mom

“Zwanger worden en op zoek naar tips om de kans daarop zo groot mogelijk te maken? We zetten de 4 belangrijkste voor je op een rij.”

Gezonde en gevarieerde voeding

Een gezonde en gevarieerde voeding behoort absoluut tot de beste zwanger worden tips. Voorkom in ieder geval drugs, roken en alcohol. Blijf er ver van weg en kijk bovendien uit met medicijnen die je gebruikt. Zorg in plaats daarvan voor voldoende groenten en fruit, zowel vlees als vis en af en toe wat zuivel. Pak de vernieuwde Schijf van Vijf van het Voedingscentrum erbij en zorg ervoor dat je zowel gezond als gevarieerd eet.

Dit maakt de kans op zwanger worden een stuk groter en zorgt er bovendien voor dat de juiste voedingsstoffen klaarliggen voor je baby. Bovendien is het verstandig om tijdig foliumzuur te gaan slikken. Dat draagt enorm bij aan de vroege ontwikkeling van je ongeboren kindje.

“Zorg voor voldoende groenten en fruit, zowel vlees als vis en af en toe wat zuivel.’’

An image of child with his father.

Ga regelmatig sporten

Het is voor het zwanger worden van belang dat je goed in je vel zit. Zorg er daarom voor dat je regelmatig gaat sporten. Het is een uitstekend idee om 1 – 2x per week te gaan sporten. De lichaamsbeweging heeft tal van positieve effecten op je gesteldheid. Net als bij de andere zwanger worden tips is het uiteraard van belang om er niet in door te slaan. Zorg ervoor dat je goed in je vel zit. Zodra je stress ervaart door het (vele) sporten ben je niet goed bezig.

Benut de vruchtbare dagen

Gedurende je cyclus heb je een aantal dagen waarop je vruchtbaar bent. Het gaat om de dagen net voor en tijdens de eisprong. Benieuwd wat je vruchtbare dagen zijn? Je kunt gebruik maken van een ovulatietest. Het is een van de meer theoretische zwanger worden tips, die je wel degelijk kan helpen door hier handig gebruik van te maken. Ben je er niet zeker van dat er een eisprong plaatsvindt? Dan is het verstandig je eerst over de vruchtbaarheid als vrouw in te lezen en ervoor te zorgen dat je de kans daarop zo groot mogelijk maakt.

Neem de tijd voor het zwanger worden

Ons advies om het lijstje met zwanger worden tips af te ronden? Neem in ieder geval de tijd om zwanger te worden. De meeste stellen doen er minimaal 3 maanden over om zwanger te worden. 1 op de 10 jonge en gezonde stellen slaagt er bovendien niet binnen een jaar in om zwanger te worden. Wanhoop dus niet te snel en maak gebruik van de zwanger worden tips om de kans op een zwangerschap in ieder geval zo groot mogelijk te maken.

Zijn jullie na 1 jaar nog niet zwanger? Dan is het verstandig om eens bij de huisarts langs te gaan. Wellicht is een van jullie beiden verminderd of niet vruchtbaar. Na een jaar van opgevolgde zwanger worden tips is het een goed idee om dat een keer te laten controleren.

Reacties

Geef een reactie

Certificaten & partners
partner-6