AANMELDEN KRAAMZORG

Zwanger in de kou? Zo kom je de winter door!

Geschreven door gebruiker op 11 december 2018
Zwanger in de winter

Elk seizoen heeft zo zijn voor- en nadelen, zeker als je zwanger bent. Ben je deze winter zwanger en wil je goed de winter doorkomen? Lees dan deze blog boordevol tips voor een fijne zwangerschap in de wintermaanden!

Blijf bewegen!

Een wandeling zit er met dit gure weer niet altijd in, en als het vriest wil je uitglijden natuurlijk voorkomen. Toch is het belangrijk dat je in beweging blijft tijdens je zwangerschap – zowel voor je baby, als voor jezelf. Oefeningen doen in de sportschool is een optie, of start met zwangerschapsyoga! Yoga heeft ontzettend veel voordelen, en die klasjes vol andere zwangere vrouwen zijn ook nog eens hartstikke gezellig. Ga je toch liever de buitenlucht in? Zorg dan voor schoenen met genoeg grip om uitglijden te voorkomen.

Genoeg drinken

Wie aan uitdroging denkt, zit vaak met zijn hoofd in de zomermaanden. Niets is echter minder waar: tijdens de koude wintermaanden wordt de lucht droog. Ook de overgang van koud buiten naar warm binnen kan je lichaam een klap geven. Je gaat plotseling zweten en kunt overhit raken. Voorkom uitdroging en drink genoeg water. Wissel af met een kopje thee om warm te blijven of lekker fruitwater voor wat extra smaak!

Ga griep uit de weg

In de koudere maanden wordt er door iedereen wat gesnotterd en gehoest. Een verkoudheid of griep ligt op de loer, en dat wil je nu je zwanger bent al helemaal voorkomen. Zorg ervoor dat je vaak genoeg je handen wast en probeer je neus en mond niet te veel aan te raken. In Nederland is het tevens mogelijk om een griepprik te halen als je zwanger bent. Een griepprik is veilig voor jou én je kind. Lees er hier meer over!

Zorg er ook voor dat je genoeg vitamines binnenkrijgt door extra op je voeding te letten. In de winter ben je veel binnen, en wil het vooral aan vitamine D nog wel eens schorten. Overleg daarom met je arts welke supplementen je het beste kunt nemen.

Uitgerekend nu?!

Last but not least: ben je uitgerekend in de winter, zorg er dan voor dat je je autoruit niet hoeft te krabben als je plots naar het ziekenhuis zou moeten. Bedek de ramen bijvoorbeeld met karton of een anti-vries deken.

In welke seizoenen ben jij zwanger? Waar liep jij tegenaan, en wat is je beste tip? Laat het ons weten via social media!

Reacties

Geef een reactie

Certificaten & partners
partner-6