AANMELDEN KRAAMZORG

In de luiers zitten: welke kies je?

Geschreven door gebruiker op 25 maart 2019

Misschien sta je er nog niet zo bij stil, maar je komt binnenkort misschien tot in je oren in de luiers te zitten. Of beter gezegd, je kleintje. Maar voor welke soort luiers kies je? We leggen je graag uit welke opties je hebt!

Wegwerpluiers

Waarschijnlijk de meest bekende en gebruikte vorm luiers: de standaard wegwerpluiers. Deze zijn gemaakt van

De voordelen van deze luiers zijn het gemak en ook zijn ze altijd wel ergens in de aanbieding. Geen wassen of drogen, wat je ook een hoop tijd bespaart. Daarentegen zijn deze luiers slecht voor het milieu: men gooit zo’n XX per jaar weg. Ook zijn ze op de lange termijn minder gunstig: je koopt ze immers telkens opnieuw.

Wasbare luiers

De wasbare luiers maken een opmars! Deze variant is natuurlijk stukken beter voor het milieu, en ook beter voor je portemonnee. Het belangrijkste bij deze luiers is dat je een passend model voor je baby moet vinden. Daarnaast duurt het natuurlijk even om ze te wassen en drogen, maar ze gaan wel lekker lang mee. Wasbare luiers zijn zacht en ademend en sluiten met drukknopjes of klittenband. Lekker makkelijk dus! Er zitten inlegvelletjes in de luiers die urine doorlaten, maar ontlasting niet. Makkelijk schoon te maken dus. Je gooit de vuile luiers gewoon in de was met bijvoorbeeld je handdoeken en ze zijn daarna weer prima te gebruiken!

Milieubewuste luiers

Tussen de standaard wegwerpluiers en wasbare luiers zit nog een variant: eco luiers! Deze zijn een stuk milieubewuster dan de standaard luiers. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van chloor, lotions en parfum en andere stoffen waar overgevoeligheid voor kan optreden. Ook bevatten de luiers geen plastic plakrandjes, zijn ze ademend en gemaakt van natuurlijke stoffen. Deze luiers zijn iets duurder en ook wegwerpluiers met alle bijbehorende voor- en nadelen, maar met die paar extra euro’s draag je wel een beetje bij aan een beter milieu!

De keuze voor een luier hangt af van de verdraagzaamheid van je kindje, en wat je zelf fijn vindt. Onze kraamverzorgsters adviseren je natuurlijk ook over de mogelijkheden. Welke luiers hebben jouw voorkeur?

Reacties

Geef een reactie

Certificaten & partners
partner-6