AANMELDEN KRAAMZORG

Een helpende hand: wat doet een kraamverzorgende nou eigenlijk?

Geschreven door gebruiker op 9 maart 2019

Kraamverzorger, een van de mooiste en dankbaarste beroepen in de wereld. Werken met gezinnen die stralen van geluk, maar ook af en toe nog een beetje zoekende en onzeker zijn: er komt heel wat kijken bij een goede kraamweek. Of je nou meer wilt weten over het beroep (en misschien zelfs op zoek bent naar een nieuwe baan) of op zoek bent naar de juiste kraamverzorger voor jou, wij leggen je graag uit wat je kunt verwachten!

Ineens ben je een gezin, of is er een extra wondertje aan jullie familie toegevoegd. Daar hoort het nodige extra werk bij, wat na een (zware) bevalling nogal overweldigend kan zijn. Gelukkig zijn er daarom kraamverzorgende. Zij geven jou de tijd en ruimte om te herstellen van je bevalling en leren je tegelijkertijd hoe je met je baby om moet gaan. Het gaat dus om ontlasten en een stukje ontwikkeling! Een kraamverzorgster is er daarom voor de moeder (en de rest van het gezin), de baby en eventueel ook voor andere taken.

Voor de moeder:

De kraamverzorgende doet medische controles en verzorgt de versbakken moeder. Ze helpt met het geven van borst- of flesvoeding, geeft advies en daarnaast ook emotionele ondersteuning. Ze overlegt met je verloskundige over eventuele problemen en helpt indien nodig met douchen en wassen. Ook leert ze moeder (en partner) over hoe de baby het beste verzorgd kan worden.

Voor de baby:

Ook voor de baby doet de kraamverzorgende de nodige medische controles. Daarnaast verzorgt de kraamverzorgende (samen met de ouders) het kindje.

Voor het gezin en huishouden:

Afhankelijk van welke kraamzorg je kiest, neemt de kraamverzorgende meer of minder taken op zich. Mocht je er behoefte aan hebben, kies dan een kraamzorgpakket waar ook licht huishoudelijk werk in is opgenomen, zoals schoonmaken en het helpen bij het maken van maaltijden. Naast hulp bij de verzorging van je kindje, geeft de kraamverzorgende ook ander advies, bijvoorbeeld over de veiligheid in huis.

Heb je nog vragen over de zorg die onze kraamverzorgenden verlenen? Of zie je jezelf al helemaal opgaan in dit prachtige beroep? Neem dan contact op of bekijk onze vacaturepagina!

Reacties

Geef een reactie

Certificaten & partners
partner-6