AANMELDEN KRAAMZORG

Borstvoeding: dit wist je vast niet!

Geschreven door gebruiker op 19 maart 2019

Of je nou kiest voor borstvoeding of flesvoeding, het fenomeen borstvoeding blijft bijzonder. De productie van moedermelk kent veel bijzonderheden. In deze blog zetten we er een aantal voor je op een rijtje!

1.Size does not matter!

De grootte van je cupmaat heeft niet direct iets te maken met de hoeveelheid melk die je kan produceren. Het deel dat de melkproductie regelt, is een ander deel dan dat de grootte van je borsten bepaalt. Een cup A kan dus meer produceren dan een cup C!

2. Je eigen geur

Je baby merkt het verschil tussen jouw moedermelk en die van een andere vrouw. Dat komt doordat elke moeder melk maakt met een unieke geur!

3. Smaken verschillen

Niet alleen de geur, ook de smaak verschilt per persoon. Je baby kan in je moedermelk een beetje proeven wat je gegeten hebt. Dat is de eerste aanraking met smaken voor baby’s!

4. Workout?

Het geven van borstvoeding zou net zoveel calorieen verbranden als een wandeling van 11 kilometer. Ook een manier om weer back in shape te raken!

5. Kies een kant

Net als links- en rechtshandig, is het ook mogelijk om links- of rechtsborstig te zijn. Dat betekent dat de ene borst meer melk produceert dan de ander. Net als met schrijven zijn de meeste vrouwen overigens rechts!

Reacties

Geef een reactie

Certificaten & partners
partner-6